Energy Center

Gewichts-, sport- en voedingsadvies

In Energy Center kunt u terecht voor gerichte voedingsadviezen ten bate van het afvallen maar ook ter ondersteuning van een gezondere levensstijl of sportvoedingsadviezen.

Afvallen
Als u wilt afvallen, valt iedere keer een nieuw dieet volgen niet mee. Eigenlijk lukt dit ook gewoon niet. Het feit dat u iedere keer iets nieuws probeert, zegt al genoeg: blijkbaar is een dieet niet wat u verder helpt.

In Energy Center krijgt u tijdens het afvallen een 3 maandelijkse begeleiding. U wordt niet op dieet gezet maar bewust gemaakt van uw (foutief) eetpatroon. Door hier en daar bij te schaven en gericht te gaan werken aan een wat aangepaste eetwijze wordt u getraind dit na enkele maanden zelfstandig te kunnen voortzetten zonder te vervallen in uw oude, niet wenselijke, patroon. Gedurende deze drie maanden wordt u wekelijks op het Energy Center verwacht om uw vorderingen in beeld te brengen.

Gezondere levensstijl
Naast de gewichtsondersteuning kunt u ook begeleiding krijgen in een verantwoorde voedingskeuze die bij uw leven, levensstijl en levensgewoonten past. U wordt alert gemaakt op eetgewoontes die niet bijdragen aan dat wat u beoogt. Uiteindelijk willen we allemaal dat wat het beste voor ons is: een gezond voedingspatroon. Aangezien ieder mens anders is, andere levensgewoontes en lichaamsbouw heeft, is hier geen eenduidig advies in te geven maar zal ieder hier een persoonlijk advies in krijgen teneinde een zo optimaal bij de persoon passend eetpatroon te verkrijgen.

Sportvoedingsadviezen
Vanuit uw  sportachtergrond wilt u duidelijkere richtlijnen voor gezonde voeding. Ook dan bent u bij Energy Center aan het juiste adres. Met u wordt bekeken waar de verbeterpunten liggen teneinde het sporten met de juiste voeding te ondersteunen.

Vergoeding
Aangezien ook deze vorm van therapie begeleid wordt door gekwalificeerde medewerkers, kunt u mogelijk een beroep doen op een vergoeding vanuit het aanvullend zorgpakket.